top of page

Al sinds 1953 is Chiro Halen een feit. Onze voornaamste activiteit is elke zondagnamiddag tussen 14u en 17u elk kind van 6 tot en met 18 jaar een brede waaier van activiteiten voor te schotelen. Dat zijn spelletjes voor binnen en voor buiten, droog of nat, rustig of hevig, binnen of buiten onze stadsgrenzen, ’s nachts of overdag, allemaal samen of allen tegen de leiding, creatief of artistiek, knettergek of doodserieus. Een ding staat vast: je doet dit nooit alleen, maar steeds met een hele bende vrienden, die je daar leert kennen voor het leven.

Het toppunt van ons Chirojaar is natuurlijk chirokamp. Dan trekken we met onze ganse Chirogroep richting Ardennen om er 10 dagen lang plezier te maken, stevige en avontuurlijke tochten te maken, in het bos te spelen, in de rivier te zwemmen en te slapen in een volledig tentenkamp. Ons chirokamp duurt telkens tot en met de laatste zondag van Juli!

Maar ‘op de Chiro zitten’ is meer dan je uitleven op zondagnamiddag, Chiro houdt ook in: een weekend met je groep, je inzetten voor de parochie en gemeente, onze twee chirofuiven helpen organiseren, kerstfeestjes, met trots je uniform dragen op de dag van de jeugdbeweging, Christus koning vieren, helpen op de restaurantdag, geld inzamelen voor de 11-11-11 actie en nog zo veel meer! Leden, leiding, oud-leiding, VB, maar ook vele ouders zetten zich in om dit allemaal mogelijk te maken.

Zoals je kan zien, zitten wij absoluut niet stil! Jaar in, jaar uit hebben wij een wervelend, druk programma waaraan iedereen kan deelnemen. Bovendien worden er levenslange vriendschappen gesmeed en onvergetelijke herinneringen gecreëerd. Lijkt het je wel iets, wil je ons beter leren kennen of ben je op zoek naar een leuke, zinvolle bezigheid op zondagnamiddag? Heb je zin om deel uit te maken van onze grote chirofamilie? Kom dan gerust eens langs! Bij ons ben je altijd welkom.

bottom of page